Yoga Hilversum & Yogastudio Hilversum

Yogastudio Hilversum?Vergelijk studio’s

Yogales

Op zoek naar yoga Hilversum? Vergelijk en vind de ideale yogastudio Hilversum in ons overzicht. Filter eenvoudig op belangrijke kenmerken zoals yogastijlen, locatie en tarieven om de ideale yogastudio Hilversum te vinden zodat je met een goed gevoel een yogales Hilversum kan gaan volgen.

Je wilt zeker weten dat je de beste yogastudio Hilversum uitkiest. Elke yoga studio Hilversum heeft een eigen profiel met informatie als type yoga, tarieven, sfeerimpressies en contactgegevens. Op die manier zorgen we ervoor dat jij zorgeloos kan starten met yoga Hilversum!

Wat onze gebruikers zeggen

“Wat een fijne website! Het vinden van een yogastudio bij mij in de buurt is hiermee een stuk makkelijker!” Annabel
“Prettig dat je makkelijk kunt vinden bij welke yogastudio welk type yoga wordt gegeven. En tarieven vergelijken is ook handig.” Luuk

Yogastudio Hilversum zoeken

Een goede yogastudio Hilversum vinden kan lastig zijn. Vind hieronder eenvoudig de beste yogastudio in Hilversum die aansluit op jouw wensen.

[wpv-view name="filter-coaches-by-city" mapcenter="Hilversum, Nederland"]

Beste Yogastudio Hilversum vinden

Als je op zoek bent naar Yoga Hilversum of een Yogastudio in Hilversum kan het onoverzichtelijk zijn om de beschikbare yogastudio’s in jouw buurt te vergelijken om tot een goede keuze te komen. Yoga Regio helpt je hierbij. Op onze website vind je een overzicht van de studio’s zodat jij eenvoudig kan beginnen met Yoga in Hilversum. 

Tip: de meeste yogastudio’s in Hilversum bieden een gratis proefles aan. Dit kan je helpen bij het vinden van jouw ideale yogastudio Hilversum.

Beginnen met Yoga in Hilversum

Voor Yogales Hilversum kan je bij meerdere yogastudio’s terecht voor de 10 onderstaande yogastijlen. Op deze pagina leggen we gelijk uit wat elke yogastijl precies betekent. Op die manier proberen we je te helpen bij het vinden van een geschikte yogastudio in Hilversum.

Bikram yoga is genoemd naar de oprichter ervan, Bikram Choudhury. Hij ontwikkelde en patenteerde met succes een serie van 26 houdingen, inclusief een ademhalingsoefening aan het begin en tegen het einde van elke les. Hoewel de houdingen vrij traditioneel zijn in elke yogales, zoals de Adelaarshouding (Garurasana), Driehoekshouding (Trikoasana), Boogshouding (Dhanurasana), en Kameelshouding (Dhanurasana), is het de specifieke volgorde van de houdingen, evenals de herhaling (twee keer voor elke houding, aan beide kanten), in zo’n verwarmde ruimte die een Bikram les maakt tot wat het is. Elke les van 90 minuten begint met een ademhalingsoefening (pranayama), en gaat dan van staande houdingen naar balancerende houdingen, voordat we naar de vloer gaan om zittende houdingen en achteroverbuigingen te doen, een laatste ademhalingsoefening (pranayama), en ten slotte de Corpse Pose (Savasana).

Ashtanga Yoga is een zeer gestructureerde vinyasa-stijl les. Er zijn vijf Ashtanga asana series en elke student moet elke pose van de eerste serie beheersen voordat hij naar de tweede serie kan gaan. Ashtanga Yoga maakt gebruik van oude yogaleer. Het werd echter populair in de jaren 1970 toen ashtanga yoga naar het westen via kwam studenten van Sri Pattabi Jois uit India.

Beginners opgelet! Dit is een moeilijke les. Misschien wil je eerst een aantal andere asana’s proberen om de basis houdingen te leren voordat je in een Ashtanga Yoga springt.

De eerste serie begint met tien zonnegroeten (vijf A en vijf B), gaat verder met een serie staande houdingen aan elke kant, en eindigt met een serie inversies en zittende houdingen, die worden verbonden door een vinyasa-sequentie.

Dit is een algemene term voor elke vorm van yoga die fysieke houdingen aanleert. Hatha lessen dienen meestal als een zachte inleiding tot de basis houdingen van yoga.

In de kern is hatha yoga gewoon een yogastijl waarbij je beweegt door middel van asana’s en pranayama-ademhaling, die samen een meditatieve toestand creëren die je meestal in een goed humeur brengt tegen de tijd dat je je mat verlaat. Het is een fysieke yogastijl en een goede manier om houdingen te leren als je nieuw bent met yoga.

Hot yoga kan verwijzen naar elke vorm van yoga die beoefend wordt in een warme, geklimatiseerde ruimte met temperaturen die meestal tussen de 85 en 105 graden liggen. (Vinyasa, Bikram, en power yoga zijn populaire stijlen.) Het opvoeren van de warmte verhoogt vaak de intensiteit van de les en voegt een ontgiftend element toe aan de discipline. Voor minder lenige mensen kan het “helpen om je yogabeoefening te beginnen of te verdiepen.

Zorg er alleen voor dat je naar je lichaam luistert en niet te ver gaat. En drink ongeveer twee uur voor de les een vol glas water, zegt ze. “En maak je geen zorgen dat je een enorme plas zweet creëert of dat je door je trainingskleren heen sopt; dat is normaal.

Deze yogastijl werd in de jaren ’70 ontwikkeld door B.K.S. Iyengar en legt de nadruk op het op één lijn zitten en het verdiepen van je zelfbewustzijn, door yogi’s te verplichten een reeks staande en zittende asana’s een aantal ademhalingen vast te houden. “Het is ideaal voor beginners omdat het ze een gevoel geeft van hoe ze in de houding moeten werken.

Bij Iyengar yoga wordt er veel veel waarde gehecht aan het therapeutisch gebruik van houdingen en ademhaling.

Hoewel je sterk en stabiel wordt van Iyengar Yoga, wordt er niet veel bewogen of gezweet. In de meeste Iyengar lessen doe je relatief weinig houdingen omdat er veel tijd wordt besteed aan het instellen van de houding voor een correcte uitlijning en het vasthouden van lange houdingen voor maximaal voordeel.

Kundalini yoga is een systeem van meditatie dat gericht is op het vrijmaken van opgekropte energie.

Een Kundalini yoga les begint meestal met gezang en eindigt met zingen. Tussendoor worden asana, pranayama en meditatie beoefend met het doel een specifiek resultaat te bereiken.

Kundalini yoga combineert houdingen, beweging, geluidsstromingen, ademwerk en meditatie in krachtige sets die kriya’s worden genoemd – zie het als een recept. Je probeert de mentale en fysieke patronen te doorbreken die je tegenhouden om bewust jezelf te zijn. Nieuwelingen kunnen worden afgeschrikt door de snelle ademhaling en de duur van sommige kriya’s, waarbij je soms je armen of benen een paar minuten in de lucht moet houden. Je ongemakkelijk voelen betekent dat je buiten je comfortzone stapt en dat is waar groei gebeurt. Maak je geen zorgen. Doe gewoon mee.

Power Yoga is een overkoepelende term voor krachtiger, op fitness gebaseerde, vinyasa yogamethoden, nauw verbonden met de traditionele ashtanga methode. Een populaire stijl is Baptiste yoga. Net als vinyasa kan het worden beoefend in een normale of verwarmde ruimte. “Je concentreert je op yogahoudingen die de schouders, heupen en ruggengraat openen, terwijl je je core en bovenlichaam versterkt.

Baptiste Power Yoga heeft 3 hoofdelementen: asana, de fysieke beoefening van yogahoudingen; meditatie, de beoefening van het focussen van de geest; en inquiry, de beoefening van zelf-transformatie. Deze 3 elementen moedigen studenten aan om in hun volledige potentieel te stappen door het ontdekken van hun passies, creativiteit en het ontwikkelen van het vertrouwen om in nieuwe en grote mogelijkheden in hun leven te stappen.

De structuur van elke les is geïnspireerd op Baron’s boek, “Reis naar Kracht.” Het biedt een methode, organisatie en thema voor elke reeks houdingen die in de les worden onderwezen. De principes van de uitlijning worden op een duidelijke en beknopte manier gepresenteerd, zodat studenten de kracht kunnen ervaren die gepaard gaat met lichamelijkheid, beweging en ademhaling.

Dit is een ontspannende vorm van yoga. Tijdens een restorative yogales neemt iemand vier of vijf eenvoudige houdingen aan, waarbij gebruik wordt gemaakt van hulpmiddelen zoals dekens en bolsters om in diepe ontspanning weg te zakken zonder enige inspanning te leveren bij het aannemen van de houding.

In restorative yoga vind je houdingen die lang worden aangehouden en ondersteund. In de lessen worden vaak hulpmiddelen gebruikt zoals bolsters, dekens en blokken. De oefening bestaat meestal uit vijf tot zes houdingen, die elk vijf minuten of langer worden aangehouden. Zoals alle yoga, kan het helpen om het zenuwstelsel te kalmeren, de hartslag te verlagen en het niveau van het stresshormoon cortisol te verlagen.

Restorative yoga ondersteunt ons op een manier die ons lichaam in staat stelt tot diepe ontspanning te komen. De gewrichten zijn zacht, wat simuleert dat we in de baarmoeder zitten. De houdingen brengen ons van het sympatische – vechten of vluchten – naar het parasympatische – rusten en verteren.

Bij deze vorm van yoga ligt de nadruk op het vloeiend doorlopen van een reeks asana’s, één ademhaling, één houding.

Vinyasa Yoga is een subgroep van hatha yoga die zich onderscheidt door vloeiende overgangen en beweging door een serie zorgvuldig geplande houdingen. De letterlijke vertaling van vinyasa is “op een speciale manier plaatsen”. Elke leraar kan vinyasa op zijn eigen manier interpreteren, maar je kunt rekenen op het coördineren van je ademhaling met vloeiende beweging.

“Het gaat om veel dynamische beweging en is een geweldige manier om je af te stemmen op je lichaam, je geest en je ademhaling,”

Van Vinyasa yoga wordt gezegd dat het een bewegende meditatie is, omdat de dynamische beweging tijdens de les vereist dat studenten volledig gefocust blijven op wat ze fysiek aan het doen zijn.

Ooit het woord Yin gehoord en je afgevraagd wat het precies betekent? Yin is het vrouwelijke, donkere, passieve, ontvankelijke, reflectieve, teruggetrokken, koele, introspectieve aspect van het leven. Yin yoga is ontwikkeld om diep in het bindweefsel door te dringen en de flexibiliteit te vergroten, terwijl de energiecentra van het lichaam (nadi’s) worden versterkt om blokkades op te heffen en je energiestroom te vergroten. De nadruk ligt op statische beweging, ademwerk (Pranayama) en meditatie om een diepgaande en lonende beoefening te creëren. De belangrijkste verschillen tussen Yin Yoga en vele andere vormen van yoga is dat je wordt aangemoedigd je spieren NIET te gebruiken en dat passieve houdingen meerdere minuten worden aangehouden.

Yin yoga legt de nadruk op het langdurig vasthouden van passieve houdingen. Deze yogastijl richt zich op diepe weefsels, ligamenten, gewrichten, botten en fascia.

Yin yoga is vergelijkbaar met restorative yoga en beoefent lang aangehouden, zittende houdingen of strekkingen waarbij het bindweefsel, in het lichaam wordt losgelaten. “Yin helpt echt om de bindweefsel los te laten die is samengetrokken door overmatige stress of spanning “Bindweefsel houdt herinneringen en emoties vast, dus in die zin kan Yin yoga helpen ons bewustzijn te reinigen.”

Hoe kies ik een goede Yogastudio Hilversum?

Omdat je op deze pagina bent, zoek je een yogastudio in Hilversum. Je bent daarvoor bij Yoga Regio aan het juiste adres aangezien er bij ons meerdere yogastudio’s Hilversum zijn te vinden.

Het belangrijkste bij het kiezen van een yogastudio Hilversum is dat jouw gewenste yogastijl wordt aangeboden. Heb je een mooie yogastudio gevonden die aan je wensen voldoet, neem dan eenvoudig contact op en zet de eerste stap!

Yogales Hilversum, is het iets voor mij?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is yoga in veel verschillende vormen beschikbaar in Hilversum. Of yoga in Hilversum voor jou een goede keuze is hangt dus vooral af van jouw specifieke behoefte. Wat ons betreft is er maar één manier om te ontdekken of Yoga Hilversum iets voor jou is, namelijk: ga eens naar één of meerdere proeflessen en ontdek het!

Veelgestelde vragen

De kosten voor een yogales lopen erg uiteen. De betreffende yogastijl en de populariteit van de yogastudio spelen hierbij een belangrijke rol.  Een yogales kost meestal tussen de 25 en 50 euro per les. Een proefles bij een yogastudio is meestal goedkoper of zelfs gratis.

Als je op zoek bent naar een yogastudio in Hilversum dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Vergelijk eenvoudig yogastudio’s op basis van yogastijlen, tarieven en programma’s.